Arhiva

TRAVNIK: Uhvaćen kradljivac vozila

Službenici Policijske uprave i Policijske stanice Travnik otkrili su izvršioca 8 krivičnih djela. Radi se uglavnom o krivičnim djelima vezanim za krađu vozila u prethodnom periodu.

Osumnjičeni za ova krivična djela je osoba inicijala M.D., rođen 1996. godine iz Travnika, koji se sumnjiči da je 20.10.2015. godine izvršio tešku krađu motornog vozila Volkswagen Golf 2 u mjestu Varošluk, općina Travnik, koje je pronađeno na području općine Hadžići, gdje je osumnjičeni izvršio također dvije krađe vozila.

M.D. je osumnjičen i za još jednu krađu vozila na području Turbeta, općina Travnik, te za 3 pokušaja krađe vozila i nekoliko krađa iz vozila na području Travnika i Turbeta.

Nakon što su službenici policije došli do saznanja da se navedena osoba može dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelima, ista je lišena slobode, da bi u kriminalističkoj obradi u potpunosti priznao izvršenje navedenih krivičnih djela.

Protiv istog je podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, te je predat Kantonalnom tužilaštvu Travnik na dalje postupanje.

MUP SBK/KSB/Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!