TRAVNIK: Tri osobe prenoćile u pritvoru zbog upravljanja pod dejstvom alkohola, oduzeta 4 vozila
Aktuelno

TRAVNIK: Tri osobe prenoćile u pritvoru zbog upravljanja pod dejstvom alkohola, oduzeta 4 vozila

Na području Srednjobosanskog kantona je tokom vikenda po različitim osnovama, a najčešće zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, iz saobraćaja je isključen ukupno 41 vozač.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola u iznosu preko 1,5 promila, slobode su lišene i zadržane u policijskim stanicama do otrežnjenja ukupno 4 osobe, od kojih 3 u Travniku i 1 u Bugojnu.

Iz saobraćaja je isključeno i 9 vozila, a zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 442 prekršajna naloga, dok je mobilnim radarom evidentirano ukupno 113 slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine.

Prilikom kontrole saobraćaja oduzeto je 8 motornih vozila, od osoba koje se su evidentirane kao višestruki povratnici u vršenju prekršaja, a za ranije počinjene prekršaje imaju veći iznos neplaćenih novčanih kazni ili su vozila korištena za prevoz ukradenih drvnih sortimenata.

U Travniku su oduzeta 2 motorna vozila „Golf“, 1 motorno vozilo „Passat“ i teretno motorno vozilo „Mercedes“, kojim su prevoženi drvni sortimenti za koje se sumnja da potiču iz krivičnog djela šumske krađe.

U Kiseljaku su oduzeta 2 motorna vozila – „VW-Passat“ i „Ford-Mondeo“. Vozači navedenih vozila upravljali su neregistrovanim vozilima, neki su bili pod dejstvom alkohola, a neki su upravljali vozilima bez položenog vozačkog ispita.

U Novom Travniku je oduzeto teretno motorno vozilo, a u Bugojnu motorno vozilo „Ford-Escort“.

MUP SBK/KSB Travnik

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!