Travnik i dalje ima prvaka BiH u karateu: Dženan Maglić odbranio titulu!
Travnik i dalje ima prvaka BiH u karateu: Dženan Maglić odbranio titulu! - photo: KK Vezir Travnik
Aktuelno

Travnik i dalje ima prvaka BiH u karateu: Dženan Maglić odbranio titulu!

U Banja Luci je 17.11.2018. godine održano Prvenstvo Bosne i Hercegovine za kadete, juniore i U21. Na prvenstvu je nastupalo 457 takmičara iz 92 kluba.

Karate klub “Vezir” Travnik predstavljalo je sedam takmičara, gdje su u konačnici osvojili jednu titulu prvaka Bosne i Hercegovine, dvije bronzane medalje i jedan plasman na peto mjesto.

Titulu prvaka Bosne i Heregovine odbranio je Dženan Maglić u kategoriji, borbe juniori -68kg.

Bronzanim medaljama su se okitili:

Nesib Begović u kategoriji borbe kadeti -63kg i
Salih Selman u kategoriji borbe juniori -61kg.

Plasman na peto mjesto je zauzeo Safet Mehić koji je nažalost izgubio borbu za medalju.

Ostalim takmičarima KK “Vezir” koji su nastupili na Državnom prvenstvu, Abdulah Mehić, Ajna Mehić i Muamer Mević iz kluba su uputili iskrene čestitke na borbenosti koju su pružili.

Osvajači medalja su osigurali mjesto u reprezentaciji Bosne i Hercegovine gdje već od 30.11. do 02.12. nastupamo u sklopu reprezentacije BiH na Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i U21 koje će se održati u Dubrovniku. Grad Travnik će i ovaj put imati sportistu koji će nas predstavljati na Europskom prvenstvu, gdje će Dženan Maglić, kako trenutno stvari stoje, u periodu od 8-10 februara nastupati na Europskom prvenstvu za kadete, juniore i U21 u Aalborgu (Danska). Zato nema odmora i naš operativni tim će vrijedno raditi kako bi najspremnije dočekali spomenuta prvenstva u sklopu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ovim putem pozivam sve nivoe vlasti, te sve privredne subjekte da finansijski podrže sportiste koji nas redovno predstavljaju na državnim, balkanskim, evropskim i svjetskim prvenstvima, jer su upravo oni najbolji ambasadori i promotori naše države”- izjavio je za Agenciju DAN trener KK “Vezir” Travnik, Arnes Selman.

Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!