Travničanin Kenan Vrbanjac novi predsjednik HO 'Merhamet'
Travničanin Kenan Vrbanjac novi predsjednik HO 'Merhamet'
Aktuelno

Travničanin Kenan Vrbanjac novi predsjednik HO ‘Merhamet’

Skupština Humanitarne organizacije “Merhamet” MDD za novog predsjednika te organizacije izabrala je Kenana Vrbanjca, dosadašnjeg direktora Regionalnog odbora “Merhameta” Travnik.

Ta odluka Skupštine danas je potvrđena i rješenjem Ministarstva pravde Federacije BiH.

Vrbanjac je naglasio da mu je čast biti na čelu organizacije čija misija traje 106 godina s ciljem očuvanja dostojanstva najugroženijih građana BiH, bez obzira na njihovu vjersku i nacionalnu pripadnost.

Naš prioritet je da, u skladu s našim mogućnostima i kroz razne projekte, pomognemo ljudima koji su se, često ne svojom krivicom, našli na margini društva. Svi “Merhametovi” kapaciteti su usmjereni u tom pravcu da pomognemo socijalno ugroženim građanima, povratnicima, migrantima i izbjeglicama koji su našli privremeno utočište u BiH, te drugim ugroženim kategorijama i pokušamo im život učiniti što podnošljivijim – rekao je Vrbanjac.

Dodao je da “Merhamet” neće odustati ni od humanitarnog djelovanja u kriznim područjima u svijetu, jer je, kako kaže, svojim dobročinstvom odavno prešao granice BiH, što potvrđuju humanitarne akcije u Siriji, Palestini, Turskoj, Somaliji, Pakistanu, Iranu, Sjedinjenim Američkim Državama, Nepalu, Japanu, Indoneziji i drugim zemljama, saopćeno je iz HO “Merhamet”.

FENA/Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!