Aktuelno

Pozitiva iz Travnika: Školarcima se pruža prilika da raspust provedu učešćem na kreativnim radionicama

Veliki broj dječaka i djevojčica tokom trajanja zimskog raspusta, na žalost, nema mogućnost da putuje na zimovanje te vrijeme uglavnom provodi kod kuće, ispred tv-a, mobitela ili računara. Upravo je to jedan od razloga da smo odlučili pokrenuti projekat pod nazivom „Kreativni raspust“.

Projekat će se odvijati u trajanju od 5 dana od 09. do 13. januara, a sastojat će se od kreativnih umjetničkih radionica. Ovakvim i sličnim radioniocama djeci je pružena mogućnost da za 5 dana trajanja radionica steknu nova znanja iz oblasti kreiranja kulturnog događaja te da steknu nova poznanstva i kvalitetno provedu vrijeme.

Osnovna misija Centra za kulturu je da, osim stvaranja presuslova za realizaciju kulturnih događaja, odgoji, kreira publiku a ovakvim i sličnim projketima Centar edukuje i kulturne radnike.

Umjetničke radionice će obuhvatiti kreiranje kulturnog događaja, od ideje, priprema do realizacije. Radionice koje će djeci biti prezentrirane su: Produkcija, Video editing i rasvjeta, Gluma, Ples, Muzika i Likovna radionica. Po završetku učesnicima će biti uručen Certifikat o učešću u radionicama. Predavači su educirani, već dokazani kulturni radnici sa bogatim iskustvom.

Projekat realizira Centar za kulturu općine Travnik uz podršku Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK-KSB.

Za sve dodatne informacije budite slobodni i kontaktirajte nas na 061 700 013.

 

Travnicki.INFO

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!