Arhiva

Novo razbojništvo u Travniku, počinioci uhapšeni!

U ponedjeljak, 23.02.2015.godine u 18,45 sati Policijskoj stanici Travnik prijavljeno je razbojništvo u samoposlugu „Konzum“ u naselju Kalibunar u Travniku.

Razbojništvo su izvršile dvije nepoznate muške osobe, koje su bile maskirane i naoružane pištoljem.

Izvršioci su uz prijetnju oružjem od radnica oteli novac u iznosu oko 500 KM i veću količinu bonova za dopunu različitih telekom operatera, nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu.

Odmah po zaprimljenoj prijavi izvršena je blokada šireg područja, te se pristupilo sistematskoj pretrazi terena.

U 18,50 sati u ulici Šehida u Travniku, na raskrsnici magistralnog puta M-5 i ulice Donja Mahala u Travniku policijska patrola Policijske stanice Travnik je na blokadnom mjestu zaustavila vozilo marke BMW, registarskih oznaka E96-K-598. Vozilom je upravljao E.M., rođen 1988.godine iz Sarajeva, a u vozilu su se nalazili i A.P /1992./, A.K /1992/, oba iz Sarajeva.

Zbog sumnje na izvršenje navedenog krivičnog djela navedene osobe su lišene slobode, te nakon što su im predočeni prikupljeni dokazi, isti su u potpunosti priznali da su oni izvršioci predmetnog razbojništva.

Službenici kriminalističke policije Policijske uprave Travnik nastavljaju sa preduzimanjem dodatnih istražnih radnji na dokumentovanju ovog krivičnog djela, nakon čega će Kantonalnom tužilaštvu Travnik biti podnesen izvještaj.

MUP SBK/KSB / Travnicki.INFO

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!