Arhiva

Naša stranka reagovala na Špirićeve izjave da Republici Srpskoj prijeti doseljavanje turskih studenata u Travnik

Predsjednica Gradskog odbora Naše stranke u Banjoj Luci Snježana Grbić komentirajući izjavu potpredsjednika SNSD-a Nikole Špirića na javnoj tribini u prijedorskoj Mjesnoj zajednici Čirkin Polje da Republici Srpskoj prijeti doseljavanje turskih studenata u Travnik kazala je da je stavljena u kontekst političke polarizacije između vlasti i opozicije u RS-u.

– Po oprobanom receptu, SNSD pokušava neutralisati sve svoje kritičare tako što će ih zagrliti, a sve u svrhu borbe protiv vanjskog neprijatelja – istakla je Grbić.

Teško je, dodaje, očekivati da će im to uspjeti, jer sve više ljudi u RS-u shvata da je, kako je navela, SNSD-e doveo RS na rub ekonomskog sloma, sve skrećući pažnju sa stvarnosti.

– Ove Špirićeve izjave predstavljaju potez očajnika koji se plaši da će uskoro ostati bez vlasti – dodala je.

Špirić se, kazala je Grbić, u Čirkin Polju bavio i teškom ekonomskom situacijom u svijetu, govoreći da se jedva nazire oporavak japanske, američke i evropske ekonomije, pokušavajući i tu manipulisati vanjskim faktorom, odnosno skinuti odgovornost sa SNSD-a za užasnu ekonomsku situaciju u RS-u, svodeći je na status refleksa jedne šire, globalne krize.

– Ako je tako teška ekonomska situacija, ne samo u RS-u, već i u svijetu, kako to da Špiriću cvjetaju finansijske ruže, pa je, kako smo mogli vidjeti u medijima proteklih dana, kupio stan u Beču, plativši ga 400.000 eura. Umjesto da objašnjava građanima RS-a, koji jedva sastavljaju kraj s krajem, demografsku situaciju, bolje bi bilo da im Špirić, kao neko ko je izrabran da štiti njihove interese, objasni porijeklo tih 400.000 eura – naglasila je Grbić, saopćeno je iz GO Naše stranke iz Banja Luke.

FENA

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!