Muftijstvo travničko drugo na 7. Državnom takmičenju iz vjeronauke
photo: Muftijstvo travničko
Aktuelno

Muftijstvo travničko drugo na 7. Državnom takmičenju iz vjeronauke

U subotu, 12. 05. 2018. godine, u medresi „Osma-ef. Redžović“ u Visokom održano je 7. Državno takmičenje iz islamske vjeronauke za učenike VIII i IX razreda osnovnog obrazovanja i I razreda srednjeg obrazovanja. Na takmičenju je učestvovalo 72 takmičara u sve tri kategorije.

Najbolji rezultat na takmičenju ekipa Muftijstva travničkog ostvarila je na kviz takmičenju, gdje su pokazali odlično znanje pred širokim auditorijem i zasluženo osvojili drugo mjesto. Za ekipu su nastupali sljedeći takmičari: Hadžić Lejla iz OŠ „Guča Gora“, Hasović Amila iz OŠ „Han Bila“ i Gazić Edina iz MSTŠ Travnik. Iz Muftijstva su uputili čestitke takmičarima na ovom izuzetnom uspjehu, kao i njihovim profesorima-mentorima: Meliki Zitouni-Perenda, Kadiru Selmanu i Admiru Mušiću.

U individualnom dijelu takmičenja najbolji rezultat ostvarila je Ornela Gigolaj iz OŠ „Dolac“ osvojivši treće mjesto u kategoriji VIII razreda, te iz Muftijstva čestitaju Orneli na postignutom uspjehu, kao i njenom profesoru-mentoru Saudinu Lendi.

Od ostalih predstavnika Muftijstva travničkog na ovom takmičenju izdvojili su još dva rezultata u kategoriji I razreda srednjeg obrazovanja: 4. mjesto na takmičenju pripalo je Brkić Nedžmi iz MSŠ Busovača (prof. Samir Srebrenica) a 7. mjesto Jusić Jasmini iz MSŠ Travnik (prof. Bakira Karahodža).

Muftijstvo upućuje čestitke svim takmičarima i profesorima koji su ih uspješno predstavili na 7. Državnom takmičenju i tako nastavili tradiciju postizanja odličnih rezultata.

Muftijstvo travničko / Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!