Mladi u Travniku obilježavaju sedmicu Omladinske novinske asocijacije u BiH
Aktuelno

Mladi u Travniku obilježavaju sedmicu Omladinske novinske asocijacije u BiH

Mladi u Travniku počeli su danas obilježavanje sedmice Omladinske novinske asocijacije u BiH, sa ciljem medijskog opismenjavanja, te promocije aktivizma i rada mladih.

Članica Asocijacije Azra Kerić rekla je kako je predviđeno nekoliko aktivnosti, među kojima su posjete nevladinim organizacijama, snimanje priča o stanovnicima Travnika, fotografisanje mjesta značajnih za grad, te provođenje ankete među građanima.

Cilj nam je potaknuti razmišljanja koliko smo medijski pismeni, te koliko možemo razlikovati kvalitetan od nekvalitetnog medijskog sadržaja – izjavila je Kerić, dodavši kakao je fokus obilježavanja pokazati kako postoje mladi koji su aktivni i koji promovišu rad, trud i obrazovanje.

Kako je navela, srednjoškolka Iman Maslić, obilježavanje sedmice Omladinske novinske asocijacije u BiH prilika je i za mlade da se uključe u ovu organizaciju i okušaju u novinarstvu.

Sigurna sam da je u Travniku veliki broj mladih koji se žele baviti novinarstvom, a do sada nisu dobili značajnu priliku. Stoga ih na ovaj način pozivamo da nam se pridruže – istakla je ona.

Osim u Travniku, sedmica Omladinske novinske asocijacije u BiH obilježava se, od 2. do 6. jula, u 12 bh. gradova.

Omladinska novinska asocijacija u BiH je nevladina organizacija stvorena sa ciljem da mladima omogući kvalitetno obrazovanje u svim poljima novinarskog posla, putem treninga, seminara i edukacija.

Punopravna je članica European Youth Pressa, krovne europske organizacije za omladinske medije.

FENA/Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!