FOTOGALERIJA: U Novoj Biloj održan malonogometni turnir
FOTOGALERIJA: U Novoj Biloj održan malonogometni turnir - photo: Organizacioni odbor manifestacije "Dan općine Travnik"
Sport

FOTOGALERIJA: U Novoj Biloj održan malonogometni turnir

U okviru obilježavanja manifestacije Dan općine Travnik danas je u Sportskoj dvorani Nova Bila održan pozivni “Malonogometni turnir omladinskih momčadi“ u organizaciji NK Nova Bila na kojem su učestvovale četiri takmičarske ekipe.

Od ukupno 50 mladih sportista, titula najboljih pripala je nogometašima iz NK Vitez, drugo mjesto su zauzeli takmičari iz KNK Bobovac, dok je treće mjesto pripalo domaćinima turnira NK Nova Bila, a četvrto mjesto osvojili su takmičari FK VITEZ

Najboljim igračem turnira proglašen je Sven Kokorović iz NK Vitez, dok je najbolji strijelac današnjeg turnira bio Denijal Suljević, a najboljim golmanom proglašen je Gabrijel Šimić.

Prvu službenu utakmicu u Novoj Biloj na stadionu “Kraj Lašve” članovi NK Nova Bila odigrali su 1979. godine u okviru prvog kola prvenstvene utakmice Grupne lige Međuopćinskog nogometnog saveza Zenica protiv ekipe Progresa iz Rankovića.

Danas, NK Nova Bila polaže velike nade u svoje mlade naraštaje koji su raspoređeni u selekciju pionira i starijih pionira, a prošle godine formirali su i grupu seniora koji se takmiče u kantonalnoj ligi. Također, aktivni su i članovi iz selekcije veterana koji često učestvuju i na međunarodnim takmičenjima.

U saradnji sa Općinom Travnik, svojim sportašima su u okviru Sportske sale u Novoj Biloj obezbijedili dobre uslove za treniranje i odigravanje utakmica, uredivši tribine i zaštitnu ogradu, a također na stadionu u Novoj Biloj osigurali su rasvjetu i za odigravanje večernjih utakmica.

Bitno je također naglasiti da ovaj klub okuplja brojne mlade naraštaje, te afirmiše zdrav i sportski način života, ali i vrlo često učestvuju u humanim akcijama, a jedna od zadnjih jeste i podrška nesretno stradalim igračima Flamenga iz Brazila koji su poginuli u velikom požaru.

Organizacioni odbor manifestacije “Dan općine Travnik”

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!