dStore
Arhiva

FOTO: Četvero mladih iz Travnika dobilo zaposlenje: WIP se pokazao kao uspješan!

Coworking space WiP (Work In Progres) i njegov projekat za osposobljavanje mladih ljudi za rad na tržištu informacionih tehnologija, bilježe prve rezultate!

Ideja projekta bila je da se od velikog broja prijavljenih izaberu najbolji dizajneri i programeri koji će potom proći edukaciju i pripreme za rad na tržištu a kako rezultati svjedoče, koncept je već urodio plodom.

Prva grupa polaznika danas je, nakon praćenja predavanja i tromjesečnog rada na različitim zadacima, položila svoj završni ispit. Led su probili dizajneri Azra Seferović, Selma Hadžić, Emir Hidić i Armin Begović koji su pokazali odgovarajući nivo znanja, a već naredne sedmice završni ispit polažu i mladi programeri.

Time je WiP koji je od samog početka okarakterisan kao projekat od izuzetne važnosti za mlade ljude u Travniku, još jednom opravdao povjerenje svojih sugrađana a talentovanim ljudima pružio priliku da znanjem i kvalitetom pariraju kolegama iz cijelog svijeta.

Potencijal su na samom početku prepoznali osnivači ovog projekta, koji su uprkos svim teškoćama istrajali u naporima da spoje teoriju sa praksom i jednoj maloj sredini daju podsticaj i nove mogućnosti. Važno je pomenuti i da se projekat ne završava ovdje!

Nakon obuke i simulacije rada sa klijentima za polaznike slijede ostvarenja u pravom poslovnom svijetu i prilike da stečenim znanjem izgrade reputaciju i steknu povjerenje svojih klijenata. Zainteresovani za novi ciklus edukacije koji počinje 15.10.2016. godine, mogu se prijaviti O V D J E (klik).

Najuspješnijima se osim različitih edukacija i praktičnog rada sa klijentima i mentorima, nudi i prilika za zaposlenje!

Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!