Aktuelno

FOTO: Almir Švago novi predsjednik Kantonalnog odbora SBB SBK-a

U Travniku je večeras je održana Izborna sjednica Kantonalnog odbora Saveza za bolju budućnost Srednjobosanskog kantona, na kojoj je za novog predsjednika KO SBB BiH SBK izabran Almir Švago iz Donjeg Vakufa, a za potpredsjednika Zulfo dr Purić iz Travnika.

Sjednicu je vodio Samir Pinjo član Kantonalnog odbora SBB SBK-a, a pored delegata i gostiju sjednici je prisustvovao i predsjednik SBB BiH Fahrudin Radončić. Nakon izbora za kantonalnog predsjendika Almir Švago se zahvalio na ukazanom povjerenju, te iznio dio plana koji je pred KO SBB SBK-a do predstojećih opštih izbora u oktobru.

Pred nama je veoma ozbiljan posao i tako ga trebamo svi shvatiti. Posebno mi je drago što sam prepoznao da smo mi zapravo jedan tim i da djelujemo kao jedno tijelo. SBB BiH je jedina stranka koja ima i lidera i stranku, za razliku od drugih., rekao Švago.

Prisutnima se obratio i lider SBB BiH Fahrudin Radončič, koje je čestitao Švagi na izboru, te istakao zadovoljstvošto i u SBB SBK pokazuju jedinstvo i snagu.

Možete vidjeti da SBB BiH postaje jedina alternativa građanima, a mislim da će sljedeći izbori biti istorijski za našu zemlju. Ovom prilikom želim u ime SBB-a BiH oštro osuditi fizički napad koji se dogodio na našeg poznatog publicistu i intelektualca Nedžada Latića. To su nedopustive stvari u jednom demokratskom društvu. Taj je čovjek sa svojom porodicom 1983. godine prošao torture, tokom procesa “Mladim muslimanima”. Zato nije zaslužio da sada, kada su oni na vlasti, bude tučen zato što je Bošnjak i ima svoje mišljenje. Mi se moramo boriti za demokratsko društvo., rekao je u svom obraćanju predsjednik SBB BiH Radončić.

KO SBB BiH SBK

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!